Alles over de woonstijl
Klassiek
De klassieke woonstijl is geïnspireerd op de Europese interieurs uit de 17e en 18e eeuw en combineert elegantie, symmetrie en rijke materialen. Meubels hebben vaak een zware en imposante uitstraling en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals massief hout, leer en marmer. Kleuren zijn vaak donker en rijk, met warme tinten zoals bruin, bordeauxrood en goud. Patronen zoals bloemmotieven, strepen en damast zijn gebruikelijk in stoffering en gordijnen. Accessoires zijn vaak sierlijk en decoratief, zoals kandelaars, kristallen vazen en porseleinen beelden. Verlichting speelt ook een belangrijke rol in de klassieke stijl, met kroonluchters en wandlampen die een sfeervolle en elegante sfeer creëren. De klassieke woonstijl is perfect voor liefhebbers van elegantie, symmetrie en rijke materialen en brengt een tijdloze en luxe sfeer in huis.

Wij adviseren je graag over deze stijl door één van onze stylisten

Shop The Look

Kleurenpalet van Klassiek

“De klassieke woonstijl is ontstaan in de renaissance, waar het interieur werd omringd met gouden details, diep warme kleuren en sierlijsten.“
Wil je weten hoe wij deze stijl in jouw woning kunnen vormgeven?
Onze stylisten vertalen met veel passie jouw woonwensen naar jouw droominterieur. Met passende maar ook vooral verrassende meubelcombinaties, kleur- en materiaaladvies creëren we van jouw huis weer een thuis!
cup
Kom gezellig jullie wensen bespreken onder het genot van een kopje koffie.
pencil
Onze experts gaan samen met jou deze wensen vertalen naar een passende woonstijl.
Wil je weten hoe wij deze stijl in jouw woning kunnen vormgeven?

Shop op woonstijl