Rechte banken

Toon sfeerfoto's
|
Toon productfoto's
Product weergave 2 | 1
filter Filteren & sorteren
plus
Toon sfeerfoto's
|
Toon productfoto's
Product weergave 2 | 1

Wanneer je het ruime aanbod aan rechte banken van Zitmaxx Wonen bekijkt, wordt het nog best lastig om een keuze te maken. Elke bank heeft zo zijn eigen karakteristieken en dat maakt het er niet altijd makkelijker op. Je hebt strakke banken met weinig glooiende vormen in de armleuning of zonder losse rugkussens. Je hebt ergonomisch banken waarbij je de hoofd- of beensteun kunt verstellen en hierdoor een soort relaxstoel krijgt. En er zijn matte stofjes, (kunst)leder, ribfluweel of glimmende materialen als bekleding van rechte banken.

Nederlanders hebben gemiddeld een langere lichaamslengte en dat betekent dat je meer steun zou kunnen willen voelen wanneer je in je zitmeubilair zit. Alleen maar relaxt voor de televisie hangen kan door de hele bank in beslag te nemen en er dwars op te gaan liggen. De rugleuning is voor jou minder van belang en de armleuning moet vooral zacht zijn, zodat je je hoofd erop kunt laten rusten. Er zijn echter ook situaties waar een lichamelijk actievere zithouding gewenst is. Mensen met rugklachten, mensen die niet van ‘bankhangen’  houden of mensen die ook regelmatig interessante gesprekken vanuit de bank voeren, hebben vaak liever een bank met meer steun. Een hogere rugleuning zorgt hiervoor.

Als je het over lichaamslengte hebt, kijk je automatisch ook naar de lengte van de benen. Het laatste dat je wilt, is dat je knieën ver boven het zitvlak van de bank uitsteken, of dat er te weinig plek voor heel je bovenbeen op de bank is. Je lijkt dan namelijk eerder op een kinderbankje te zitten, in plaats van een heerlijke bank die past bij jouw postuur. Je ziet dit vaker wanneer je op visite gaat bij iemand die kleiner dan jij is. En misschien is dit maar goed ook, want zo leer je jouw eigen wensen voor rechte banken beter kennen.