Ronde banken

filter Filteren & sorteren
plus
Materiaal chevron-up
Breedte chevron-up
tot
Diepte chevron-up
tot
Zitcomfort chevron-up
Losse kussens chevron-up
Relaxsysteem chevron-up
Materiaal poot chevron-up
Poothoogte chevron-up
tot
Zithoogte chevron-up
tot
Hoogte chevron-up
tot
Snel leverbaar chevron-up
Prijs chevron-up
tot
loader
Bezig met laden...
Product weergave 2 | 1

Ronde banken – perfect voor een kamer met veel ruimte

Wat ronde banken uniek maakt, is het feit dat ze anders dan enkel recht van vorm zijn. Waar je een rechte bank altijd handig tegen een van je wanden kunt plaatsen, is dit bij ronde banken niet het geval. Daarmee kan dit soort bank minder geschikt zijn voor jouw interieur als je bijvoorbeeld weinig vierkante meters in je woonkamer tot je beschikking hebt. Een ronde bank, of bank gecombineerd met een rond element, neemt als je naar de vierkante meters die het inneemt kijkt namelijk in verhouding meer ruimte in.

Kijk allereerst naar het doel dat je met het kopen van een ronde bank hebt. Wil je je hele interieur vernieuwen en start je dus bij nul met kleuren, materialen en motiefjes? Of heb je alleen een nieuwe zitbank nodig om de bestaande meubels in je woonkamer aan te vullen? In dit laatste geval adviseert Zitmaxx Wonen je te kijken naar de aanwezige kleuren en materialen. Zo zie je direct of je een bijpassende kleur of juist een bank in sterk contrasterende kleur wilt toevoegen aan je huidige inrichting.

Voor de een begint de zoektocht bij de materiaalkeuze vanwege de kinderen of huisdieren die thuis rondlopen en hoe goed een bepaalde stof schoon te maken is. De ander kijkt juist alleen maar naar kleur en geeft minder om de soort stof. Bij Zitmaxx Wonen krijg je ronde banken in allerlei kleuren en materialen. Kies bij het materiaal voor stof of (kunst)leder, ga voor kleuren als blauw, groen of een rustiger grijs of beige, of bepaal jouw kleur aan de hand van de kunst in je interieur en ga voor knalroze, paars of felrood; wat je ook wilt.

Zoals we al eerder aangaven, moet je voldoende ruimte in huis hebben om een ronde bank kwijt te kunnen. Met een dergelijke bank in een kleinere, rechthoekige ruimte verlies je (te veel) vierkante  meters waar je niks anders meer kwijt kunt. Een mooie buffetkast met glazen deuren van Zitmaxx Wonen of een rustiek dressoir op pootjes kan dan alleen nog tegen een andere muur geplaatst worden, of je moet zoveel ruimte achter je ronde bank overlaten dat een ander meubel er wel nog tussen past en dat er ook nog voldoende plek is om de kastdeuren open te maken en er zelf tussendoor te kunnen lopen.

Ronde banken zijn vanwege het complexere fabricageproces vaak duurder dan een rechte bank of een hoekbank dat enkel uit rechte elementen bestaat. Hoe gezellig of artistiek je een ronde bank ook vindt, het is dus zeker niet voor iedere koper of voor elk interieur de beste zitoplossing.