Ronde tafels

filter Filteren & sorteren
plus
Product weergave 2 | 1

Ronde salontafels – ga je voor functie of vorm?

Ronde salontafels die je enkel voor hun functie plaatst, dienen bijvoorbeeld om planten, kunst of foto’s te laten zien. De salontafel zelf hoeft dan geen bijzondere aantrekkingskracht te hebben, want wat erop staat verdient het om in de schijnwerpers te staan. Bij salontafels waarbij de vorm leidend is, heb je wel oog voor hoe en waarvan de salontafel gemaakt is. Je kijkt naar hoe subtiel of aanwezig de poten onder het tafeltje zijn, of het blad van de salontafel een opstaande rand heeft en of een set van salontafels in elkaar geschoven kan worden.

Materiaalkeuze bij ronde salontafels

We zijn nogal geneigd om een veilige keuze te maken als het om de kleine bijzettafeltjes gaat. Je zet ze onopvallend naast de leuning van de bank waar je je kop koffie en krantje regelmatig neerlegt, of ze staan ergens in een hoek om een plant op te zetten waarvan de bladeren mooi over de rand van de salontafel heen kunnen vallen. Deze salontafels hebben niet per definitie geen uitstraling, maar ze mogen wel wat spannender. Je durft vaak wel voor een wat meer uitgesproken kleur of materiaal te gaan als je inrichting voor de rest wat rustiger is. Witte muren, houten kasten en een zwarte bank durf je best te combineren met een zwart met gouden salontafeltje, zoals de Jamie, Big and Rich of Setto.

Waar begin je mee als je een nieuwe salontafel wilt?

 De meeste mensen hebben er geen moeite mee om het oppervlak van een salontafel in te schatten. Wat lastiger is, is het kiezen van de hoogte. Op de bonnefooi de showroom inlopen en met een ronde salontafel thuiskomen kan dan ook op een teleurstelling uitlopen als de hoogte niet aansluit bij de plek waar je de salontafel voor ogen had. Ronde salontafels die te hoog of juist te laag staan, worden minder vaak gebruikt of nodigen uit tot ongelukjes. Je moet net iets te diep bukken of stoot juist tegen de rand als je er iets op neer wilt zetten.

Het onderhoud van ronde salontafels

Hoe je je salontafel het beste kunt schoon houden, hangt vooral af van het materiaal waar je voor kiest. Hout wil het liefst niet met een bijtend middel behandeld worden dat vlekken geeft. Een glazen bovenkant kan makkelijk krassen en die krassen zijn niet meer te verwijderen. Zwarte oppervlakken met een vochtige doek behandelen werkt alleen als je geen strepen nalaat, want de stofresten blijf je er anders goed op zien. En vergeet bij het kiezen van een type tafeltje niet dat salontafelpoten met een horizontaal deel ook stof vangen. Wie voor de meest onderhoudsvrije salontafel wil gaan, kiest daarom een model met poten die recht naar beneden gaan. Is dit altijd het mooiste tafeltje onder de ronde salontafels? Soms komen functie en vorm prachtig bij elkaar. Kijk zelf maar in ons assortiment ronde salontafels.