Ronde tafels

Product weergave 2 | 1

Recent door jou bekeken

Ronde eettafels en hun voordelen

Met ronde eettafels kun je alle kanten op. Weet je namelijk wat het grootste voordeel is? Je kunt er met twee mensen een intieme maaltijd aan nuttigen door dichter bij elkaar te gaan zitten, maar er ook met je gezin met drie kinderen prima aan plaatsnemen om de dag door te nemen met een kop thee zodra ze uit school zijn. Daarnaast doen ronde eettafels het goed in interieurs die al van veel rechte vormen zijn voorzien. En laten we eerlijk zijn: het meest in huis is rechttoe rechtaan en niet organisch van vorm. Meestal zijn het de decoraties die het interieur wat zachter maken, tenzij je voor een ronde of ovale eettafel kiest.

Kleuren en modellen bij ronde eettafels

Bij de kleuren gaat het vooral om het verschil (of de overeenkomst) tussen de kleur van het tafelblad en de kleur van de tafelpoten. Het is helemaal trendy om voor onderscheid te kiezen en bijvoorbeeld een warm houten tafelblad te gaan met eronder een strakke, zwarte tafelpoot. De tafel wordt op deze manier meer een kunstobject in je inrichting, hoewel de stoelpoten natuurlijk soms in de weg kunnen staan als je ze ver genoeg onder de tafel aanschuift. Laat je de kleuren van blad en poten hetzelfde? Dan komt het blad prachtig tevoorschijn en is de uniforme kleurkeuze rustiger en beheerster van aard.

Hoe laat je een ronde eettafel mooi opvallen?

De ronde eettafels van Zitmaxx Wonen hebben een onopvallend, dunner tafelblad of juist een wat aanweziger, dikker tafelblad. (Vergelijk eettafel Oslo maar eens met eettafel Strong.) Wil je het blad liever extra accent geven? Dan plaats je er geen bonte verzameling stoelen bij. Kies stoelen in dezelfde kleur als de poot of laat ze bijvoorbeeld wit als je tafel geheel van hout is gemaakt. Te veel contrast zal het unieke van ronde eettafels eerder afzwakken dan versterken. De enige uitzondering hierop is een zwarte of witte eettafel. Deze eettafels hebben van zichzelf al weinig kleur en dan kan een kleur (of een aantal kleuren) de vorm van het eettafelblad zelfs nog eens extra accentueren.

Ronde eettafel uitkiezen voor eetkamer of bedrijfsruimte? Bekijk het aanbod van Zitmaxx Wonen

Meet de beschikbare ruimte op waarvoor je een eettafel zoekt, vul het formaat van de eettafel in op de website of neem je lijstje mee naar de showroom en specificeer je budget. Je krijgt direct een overzicht te zijn van alle beschikbare tafels en de sfeer die ze uitstralen. Vind je het lastig om in te schatten hoe warm een houtkleur is of wat de concrete verschillen zijn tussen eikenhout, mangohout en teakhout? Bezoek dan onze showroom en ervaar de verschillen door de tafels naast elkaar te zien. Houd verder rekening met hoeveel lichtinval er is in de ruimte waar de tafel komt te staan, want dan kun je het effect van ronde eettafels pas goed inschatten.