Jouw woonkamer ruimer laten lijken

Veel oudere woningen in ons land hebben een kleine woonkamer. Op zich is dat geen groot probleem wanneer je deze gaat inrichten maar het is goed om een aantal zaken in de gaten te houden bij het indelen van de kamer. We hebben ze voor je op een rij gezet om je een handje te helpen. De verkoopmedewerkers van Zitmaxx Wonen gaven ons de volgende adviezen.

Weinig kleine meubels

Wie een kleine woonkamer heeft denkt al snel dat er behoefte is aan kleine meubels die je erin zet. Dit is een veel gemaakte fout. Door veel kleine meubels ontstaat al snel het idee dat je een soort ‘opgehokt’ huis hebt. Dit is niet de bedoeling. Je wil het huis juist een stuk groter laten lijken dan het in werkelijkheid is. Het is goed om hier rekening mee te houden. Kies liever in plaats van veel kleine meubels voor een paar wat grotere meubelstukken. Heb je geregeld zitruimte tekort, dan kan je dit aanvullen met bijvoorbeeld een paar krukken in een modieus design. Zitmaxx Wonen heeft zitmeubels die je gemakkelijk kan wegbergen zonder dat het gelijk in de weg staat.

Hou het licht

Koloniaal donker gelakte meubels mogen dan nog zo weelderig ogen; in een compactere huiskamer worden ze al snel te donker. Donkere meubels zorgen ervoor dat er veel schaduw komt in je huis en bovendien reflecteren ze waardoor je hele woonkamer klein lijkt. Het is dan ook altijd aan te raden om meubels te kiezen die wat lichter van kleur zijn. Bij Zitmaxx Wonen vind je een ruim assortiment wat vaak in meerdere kleurstellingen verkrijgbaar is. Men kan je een goed advies geven over de beste keuze voor jouw huis. Gaat jouw voorkeur uit naar wat donkers in je huis, kies dan voor een paar accessoires waarmee je de toon zet in je huis.