Wooninspiratie opdoen voor een mooi huis

Je huis mag weer mooi zijn en daar hoort wooninspiratie bij. Het mag een afspiegeling zijn van jouw unieke persoonlijkheid en daarnaast mag jouw huis een plek zijn waar jij je helemaal thuis voelt. Wie zijn of haar huis opnieuw gaat inrichten kan dan ook wel wat inspiratie gebruiken. We informeerden bij stylisten van Zitmaxx Wonen die naar de ultieme methodes om jouw huis zo smaakvol mogelijk in te richten.

Een moodboard maken

Wooninspiratie kan je allereerst opdoen door in woon magazines te kijken. Kies de meubels waar jouw voorkeur naar uit zou gaan en knip de foto’s uit. Plak ze op een vel papier zodat je weet waar je in de winkel ongeveer naar moet kijken. Houd in je achterhoofd dat het slechts gaat om een impressie van de meubels; het hoeft niet exact hetzelfde te zijn. Daarnaast kijk je naar de kleuren waar jouw voorkeur naar uitgaat. Het hoeft dan niet alleen te gaan om de kleur van de meubels zelf, maar bijvoorbeeld ook naar de kleur van de stoffering of het behang. Aan de hand van jouw kleuren palet en jouw persoonlijke smaak voor meubels kan je jouw huis inrichten. In de winkels van Zitmaxx Wonen vind je bij de meubelstukken een kleurenwaaier zodat je kan kiezen wat het beste in jouw huis past.

Maak je een voorstelling

Veel mensen hebben perfect voor ogen hoe hun huis er uit moet komen te zien maar komen dan in de winkel tot de conclusie dat ze geen idee hebben hoe alles zal gaan uitpakken. De stylist van Zitmaxx Wonen is in staat om voor jou op papier een opstelling te maken van jouw kamer waardoor je precies kan zien wat er in jouw huis past om tot een mooie rustgevende ruimte te komen. Zorg ervoor dat je zelf een schetsje maakt van jouw woonkamer waarin je ramen en deuren aangeeft. Zo kom je tot een eindresultaat.