Deens ovale tafels

Product weergave 2 | 1

Deens ovale tafels en wat hen zo uniek maakt

Deens ovale tafels zijn geen gewone ovale tafels. Een gewone ovale tafel gaat namelijk aan het beide uiteinden geheel rond. Het is als het ware een opgerekte cirkel die het eetoppervlak aan de tafel een stuk groter maakt. Bij een Deens ovale tafel heeft het uiteinde geen rechte hoeken, maar is er wel een afgevlakt stuk tussen de afrondingen te vinden. Het lijkt dus eerder op een rechthoekige tafel waarbij de vier punten sterk afgerond zijn dan op een 100% ovale eettafel. Een goed voorbeeld van Deens ovale tafels bij Zitmaxx Wonen is eettafel Tabassum, tafel Giovanni of tafel Meyer.

Waarom kiezen voor Deens ovale tafels in je interieur?

Het design van deze tafel ziet er niet alleen aparter uit dan bij een gewone rechthoekige of ovale tafel. Je hebt met Deens ovale tafels namelijk ook net iets meer oppervlak aan je eettafel dan bij een standaard ovale tafel. Het zijn daarom niet alleen zeer prettige tafels om aan te eten, want het zijn ook de ideale vergadertafels. Je blijft voldoende werktafel overhouden om tijdens vergaderingen aantekeningen te maken en tegelijkertijd kun je je tafelgenoten goed zien en horen spreken door de natuurlijke vorm van de Deens ovale tafel. Ook kan dit type tafel ideaal zijn als presenteertafel om nieuwe producten op uit te stallen en te showen.

Soorten poten bij Deens ovale tafels en welke past het mooist?

Een Deens ovale eettafel is al prachtig van vorm, dus waarom zou je er nog een extravagante tafelpoot onder kiezen? We snappen bij Zitmaxx Wonen heel goed dat het tafelblad, zowel de vorm als het materiaal, de echte eyecatcher is. Het liefst laat je deze vorm en de materiaalkeuze tot zijn recht komen door er geen tafelpoot onder te laten zetten die hiervan afleidt. Toch kan een andere keuze gerechtvaardigd zijn. Denk aan het gemak waarmee je meerdere stoelen wilt kunnen aanschuiven of wegschuiven zonder telkens met een tafelpoot in gevecht te zijn.

Hoe kleuren en materialen het verschil maken bij de Deens ovale tafels

Om rust te creëren en eenheid te waarborgen, houd je alle materialen van elk onderdeel van de tafel hetzelfde. Bij een zwart blad laat je de poten ook zwart en bij een naturel houten tafelblad zoek je dezelfde naturel poten. Je hebt dan alleen nog de vorm van de poten die je kunt laten aansluiten of contrasteren. Een aparte vorm bij de tafelpoten trekt de aandacht weg van het tafelblad. Dat kan bewust je doel zijn, maar wij hopen dat je de vorm van deze Deens ovale tafel tot zijn recht laat komen door hem alle aandacht te geven die hij verdient. Laat de aanwezigen of wat je op tafel zet daarna de rest doen.