Industriele Meubels

(23778)
Sorteren op
Sorteren op

Industriele meubels

Een robuust voorkomen, rustige kleuren en minimalistisch design. Dit zijn de ingrediënten van een industrieel meubel. Kies je voor een industriële inrichting? Dan kun je met deze meubels gemakkelijk de gewenste sfeer creëren: functioneel, minimalistisch ontwerp en toch warm en prettig om in te wonen of te werken.

Robuuste uitstraling van Industriële Meubels

De robuuste uitstraling van industriële meubels wordt onder andere gecreëerd door het materiaalgebruik.

Beton
Betonnen meubels hebben een overwegend koele uitstraling. Daarnaast is beton een bijzonder stevig materiaal. Beton wordt veel toegepast op tafels. Het tafelblad is hierbij dan van beton, terwijl het frame van de tafel van metaal is. Daarnaast wordt beton veel gebruikt bij salontafels en bijzettafels.

Leder
Leer wordt bij gestoffeerde meubelen vaak gebruikt als vervanger van meubelstof. Leer zorgt namelijk voor een koelere en stuggere uitstraling. Door haar ruwe uitstraling is rundleer een veel gebruikte leersoort. Industriële banken zijn vrijwel altijd gemaakt van leer. Daarnaast zien we leer veel terug bij eetkamerstoelen en krukken.

Onbewerkt hout
Onbewerkt hout heeft een zeer robuuste uitstraling. Hierbij is vooral eikenhout een geliefde houtsoort. Eikenhout is namelijk zeer stevig en heeft ruwe tekeningen in de nerven van het hout. Bovendien voorziet de uitstraling van eikenhout iedere ruimte van een warm gevoel. Populaire houten meubels met een industriële stijl zijn bijvoorbeeld eettafels, eetbanken en dressoirs.

Metalen Industriële Meubels

Het gebruik van metaal is kenmerkend voor de industriële sfeer. Metaal wordt doorgaans geassocieerd met oude fabrieken en machines. Dit materiaal wordt veel gebruikt in combinatie met andere materialen. Zo wordt metaal bijvoorbeeld veel gebruikt als onderstel bij betonnen tafelbladen en houten tafelbladen. Daarnaast wordt het materiaal veel gebruikt bij kasten en woonaccessoires. De glans geeft metalen meubels een chique en tegelijkertijd robuuste uitstraling.  

Rustige kleuren van Industriële meubels 

Omdat industriële meubels zijn gemaakt van ruwe en onbewerkte materialen, zijn de gebruikte kleuren overwegend rustig. Door het beton en metaal bestaan veel industriële meubels uit diverse grijstinten. Houten meubels zorgen in een industriële woning voor een warme uitstraling. Deze meubelen zorgen namelijk vaak voor warmere tinten en bruintinten. Leren meubels zijn in (bijna) iedere kleur leverbaar. Vooral matte kleurvarianten doen het goed in industriële interieurs. Hierbij kun je, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, diverse kleuren gebruiken.

Minimalistisch design van Industriële meubels

Industriële meubels hebben geen of weinig details. Dit draagt namelijk bij aan de onbewerkte robuuste uitstraling van de meubelen.

Industriële meubels moeten je het gevoel geven alsof je een deel van een oude fabriekshal hebt meegenomen. Als je hierbij let op het juiste materiaalgebruik, de juiste kleur en het minimalistische design, beschik je binnenkort zelf over je eigen industriële ruimte!