Urban Cotton

Merklogo

Urban Cotton is een ontwerpstudio voor wandkleden en art prints, ontstaan in de creatieve en rauwe hotspot Amsterdam Noord.

filter Filteren & sorteren
plus
Materiaal chevron-up
Prijs chevron-up
tot
loader
Bezig met laden...
Product weergave 2 | 1

Urban Cotton biedt een unieke collectie aan wandkleden. Deze 100% biologisch katoenen wandkleden brengen ieder interieur tot leven. Maak een groot gebaar met één XL-item. Ook en misschien juist wel als je klein behuisd bent. Een item met grote afmetingen laat de ruimte namelijk meteen groter lijken. Je huis maak je pas echt persoonlijk met opvallende eye-catchers!

Urban Cotton is ontstaan in Amsterdam Noord. Midden jaren ‘80 ging de NDSM werf failliet en werden alle werkzaamheden stilgelegd. Maar in 1997 heeft de gemeente de verlaten scheepswerf over gegeven aan de kunstenaars en al snel ontstonden er over het hele terrein creatieve werkplaatsen. Tien jaar geleden was Amsterdam Noord nog een no-go, maar nu is het de creatieve hot spot waarbij het rauwe randje niet is verloren! Met de designs van Urban Cotton, geïnspireerd op Amsterdam Noord, brengen ze deze urban en creatieve vibe in jouw huis!

Urban Cotton verrast ieder seizoen weer met een nieuwe collectie. Van prachtige mandala’s tot bijzondere portretten. Door het creëren van contrasten ontstaan de mooiste interieurs, zowel in materialen, kleuren, als in stijlen. Combineer een betonvloer met zachte stoffen, of laat een interieur in basic kleuren tot leven komen met een drukkere print aan de wand, en combineer bijvoorbeeld een bohemian interieur met een industriële elementen. Met de wandkleden kun je op deze manier eindeloos combineren. De doeken staan prachtig in alle ruimtes van je woning. Niet alleen in de woonkamer, maar zeker ook als slaapkamerdecoratie als gaaf alternatief voor een hoofdboord achter het bed of het inrichten van een werkplek. En voor iedereen die regelmatig zijn of haar woning restyled: in no-time verander je je hele interieur door het toevoegen van een nieuw design! Je huis inrichten was nog nooit zo eenvoudig. 

De Urban Cotton Mandala prints geven die ultieme bohemian sfeer in je huis. Deze prints zijn allemaal handgemaakt en gedrukt op een lichte en soepele 100% biologisch kantoenen stof. Met de Mandala doeken haal je warme zomeravonden naar binnen. Ze zijn perfect als wanddecoratie. Maar je kunt ze zeker ook als finishing touch op je bed of bank gebruiken en natuurlijk om mee te nemen naar het strand of park. En je bent met de Urban Cotton designs 100% festival-proof!

Regelmatig voegd Urban Cotton limited editions aan haar collectie toe. Deze wandkleden worden samen met lokale creatievelingen ontworpen. Met het aangaan van deze samenwerkingen kunnen zij continue inspirerende, creatieve en unieke designs aanbieden en daarbij ook een platform creëren voor talent. Het is vaak lastig voor creatieven om van hun werk te kunnen leven, terwijl er zo veel mooie dingen worden gemaakt! Hier wil Urban Cotton een handje bij helpen! Dit doen zij door de kunstenaars te promoten, de wandkleden betaalbaar te houden voor een groot publiek en door een vast percentage van de omzet direct uit te keren aan de maker.