Leren hoekbanken

Tegenwoordig hebben veel huishoudens een hoekbank in de woonkamer staan. De keuze in hoekbanken is daarom ook enorm. Denk bijvoorbeeld eens aan het materiaal: kies je voor een bank van stof of van leer? Bij Zitmaxx Wonen zit je voor beide opties goed. Wij hebben het meest complete aanbod aan stoffen en leren hoekbanken.

Voordelen van een leren bankstel

Je koopt niet elk jaar een nieuw bankstel. Daarom is het belangrijk je goed te oriënteren op de mogelijkheden. Waarom zou je kiezen voor een lederen hoekbank? Leren meubels geven vaak een exclusieve en luxe uitstraling aan je huiskamer. Het grootste voordeel van leer is dat het een natuurproduct is. Het is erg sterk en duurzaam, als je het goed onderhoudt gaat het jarenlang mee. Ook is leder makkelijk schoon te houden, handig als je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt die nog al eens knoeien op de bank.

Behandelen en onderhoud van leren meubels

Wanneer je een leren bank aanschaft, is het belangrijk deze goed te onderhouden. Door je leren bank regelmatig te behandelen met speciale lederreiniging, blijft je bank langer mooi. Belangrijk is om lederen bankstellen niet te veel aan zon bloot te stellen. De zon kan het leer uitdrogen waardoor het zijn soepelheid verliest en er barsten in kunnen ontstaan. Ook kan na verloop van tijd het leer op bepaalde zitplekken meer gaan slijten of er kunnen krassen op komen. Ook kan het voorkomen dat je een vlek maakt op je leren hoekbank. Met een speciaal onderhoudsmiddel voor leer zorg je dat je leren bank er snel weer als nieuw uit ziet.

Verschillende materialen en uitvoeringen

Wil je een leren hoekbank aanschaffen, dan heb je de keuze uit verschillende soorten leer. Denk bijvoorbeeld aan: rundleer, glad leer, suède of nubuck leer. Maar ook kustleer behoort tot de mogelijkheden. Zitmaxx heeft een compleet aanbod aan zitbanken in allerlei leder varianten. Ook voor leren fauteuils, een leren poef of eetkamerstoelen van leer kan je bij ons terecht. Bestel al je leren meubels voordeling online of kom langs in onze showroom in Ter Aar.