Chesterfield (55)
  • Uitgebreide collectie chesterfield banken
  • Bezoek onze winkel of bestel online

Klassieke stijl van de Chesterfield bank

Chesterfield banken zijn sinds jaar en dag een van de meest populaire zitmeubelen. Bijna iedereen kent wel het prachtig vormgegeven ruitpatroon dat in elke hoek een knoop heeft. Uiteraard ontbreekt ook de genagelde voorzijde niet aan de echte klassieke Chesterfield bank. Hoewel deze meubelstukken van oorsprong in rundlederen uitvoering komen, kun je bij Zitmaxx Wonen terecht voor tal van andere materiaalsoorten. Stof, velvet, kunstleder, niets ontbreekt aan onze veelzijdige collectie Chesterfield banken. Ontdek het zelf in onze 15.000 m2 tellende showroom in Ter Aar (vlakbij Alphen aan de Rijn) of kijk op je gemak rond op onze site.

Naar het ontwerp van Earl Chesterfield

De Chesterfield banken vinden hun oorsprong in het Engeland van de 18e eeuw. Philip Dormer Stanhope, Engels schrijver, staatsman en de vierde graaf van Chesterfield liet dit type stoel ontwerpen. Op zijn sterfbed liet hij zijn butler de stoel aan een bezoeker meegeven: ‘Give Mr. Dayrolles a chair’. De Chesterfieldmeubelstijl werd hiermee geboren. Vandaag de dag is deze look nog steeds zeer geliefd in de klassieke woninginrichting. Doordat er bij Zitmaxx Wonen tal van variatiemogelijkheden zijn, kun je de Chesterfield bank echter aan iedere interieurstijl toevoegen. Van modern en industrieel tot klassiek en landelijk, overal komen onze Chesterfield banken volledig tot hun recht.

Talloze variatiemogelijkheden

Bij Zitmaxx Wonen vind je de echte klassieke Chesterfield bank onder andere terug in het Bankstel Charmo – Donkerbruin van Eleonora Meubelen. Maar zoals je van Zitmaxx Wonen mag verwachten, is dit bankstel ook in tal van andere kleuren verkrijgbaar. Geef je de voorkeur aan een stoffen bekleding? Geen probleem. Kies dan bijvoorbeeld voor Zitbankstel Chartwell I A22 van het designmerk Be Inspired. De kleur, het materiaal en de afmetingen kunnen allemaal door jezelf worden bepaald. De kussens zijn hierbij voorzien van een luxe rendementsschuim dat gewikkeld is in zogeheten ‘fibre fill’.

Terug naar boven