Woonkamer ideeën voor iedere stijl

De stijl waarmee jij je huis inricht is heel persoonlijk en woonkamer ideeën zijn dat ook. Wanneer jij dan ook je woonkamer opnieuw wilt gaan inrichten is het zaak dat de inrichting goed past bij jouw persoonlijkheid. We keken naar een aantal stijlen en de grote verschillen die er tussen liggen. Het is goed om te kijken voor de juiste ideeën aan de hand van jouw favoriete stijl. Het is goed om jouw ideeën op te doen aan de hand van een bepaalde stijl. De interieur stylisten van Zitmaxx Wonen maakten het onderstaande overzicht voor jou zodat je tot de juiste keuze komt.

Landelijke stijl of klassiek

Een landelijke stijl laat zich nog het meeste kenmerken doordat er veel met hout wordt gewerkt. Daarnaast zitten er veel natuurlijke materialen in verwerkt. Het hout is eenvoudig en recht van belijning. Daarnaast wordt er veel met wit- en grijstinten gewerkt bij de landelijke stijl. Dit in tegenstelling tot klassiek, een stijl die er veel mee wordt verward. Bij klassiek wordt er namelijk meer met houttinten zelf gewerkt. Daarnaast zijn de belijningen van de meubels vaak minder strak waardoor er meer ronde afwerkingen ontstaan. De meubels die je bij Zitmaxx Wonen koopt zijn doorgaans in beide stijlen te koop waardoor je altijd goed slaagt.

Modern of industrieel

Een modern interieur wisselt eigenlijk met het seizoen. Daar waar er het ene jaar voor een heel strakke stijl met rechte materialen wordt gekozen is er het volgende jaar een Bohemian interieur waarbij kleuren de boventoon voeren. Modern is een stijl die regelmatig gekozen wordt, maar dan vooral in de zin van accessoires die in een bestaand interieur worden geplaatst. Een industrieel interieur bestaat uit rechte belijning en materialen die vooral stoer zijn. Denk aan verweerd hout maar ook aan veel metaal in allerlei kleuren en legeringen. Bij industriele meubels is er vooral aandacht voor het praktische karakter.