Slaapbanken

(5)
✓ Topkwaliteit voor de laagste prijs ✓ Uitgebreide collectie slaapbanken ✓ Bezoek de winkel of bestel online

Slaapbanken

De slaapbank beschikt over de mogelijkheid om van bank tot bed omgebouwd te worden en vice versa. Dit werkt met een eenvoudig systeem, waarmee u een gedeelte van het bed, wat onder het zitvlak is weggestopt, gemakkelijk naar buiten kunt vouwen. Op deze manier beschikt iedereen met een handomdraai over een comfortabele bank of een bed. Een multifunctioneel meubel dat vaak perfect op zijn plaats is in de logeerkamer of een studeerkamer. Ook voor studenten die een studio huren biedt de slaapbank een ideale mogelijkheid om het aantal vierkante meters zo efficiënt mogelijk te benutten.

Beschikbare materialen
U kunt bij het uitkiezen van uw slaapbank een keuze maken uit drie materialen: stof, rundleer of kunstleer. Bij iedere slaapbank is een breed scala aan kleuren beschikbaar. Zo kunt u bij Zitmaxx terecht voor (onder andere) witte, zwarte, rode, groene en blauwe slaapbanken.

Gestoffeerde slaapbank

Meubelstof heeft als voordeel dat het prettig en warm aanvoelt. Bovendien hebben veel meubelstoffen goede ventilatiemogelijkheden. Door het gebruik van stof, krijgt de bank een warme en huiselijke uitstraling. Dit is ideaal voor studenten, die de slaapbank ook vaak in het woongedeelte van de woning hebben staan. Ook qua prijs zijn gestoffeerde banken over het algemeen net iets voordeliger.

(Kunst)lederen slaapbank
Rundleer ziet en voelt stugger en steviger aan dan stof en kunstleder. Deze textuur zorgt voor een robuuste en stoere uitstraling. Bovendien zorgt rundleer voor goede ventilatie, een zeer prettige eigenschap voor de gebruiker van de slaapbank. Wilt u de stoere uitstraling van een leren bank en het onderhoudsgemak van een stoffen bank? Kies dan voor een kunstleren bank. Kunstleren slaapbanken zijn relatief gezien gunstiger in prijs. Kunstleer is bovendien nauwelijks van echt leer te onderscheiden!

Type slaapbanken

Slaapbankstellen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Alle soorten zijn herkenbaar door een uniek design.

Reguliere slaapbank
Reguliere slaapbanken zijn beschikbaar in diverse soorten en afmetingen. In de slaapstand hebben slaapbanken een breedtemaat vanaf 140 centimeter. Deze maat loopt op tot 200 centimeter. Het bed is eenvoudig uit te klappen door middel van een handig systeem. Reguliere slaapbanken zijn uitermate geschikt om twee of meerdere gasten op te laten overnachten. De matrassen zijn zowel in formaat twijfelaar (ca 120 centimeter) als XL (ca 200 centimeter) te koop.

Slaapfauteuil
Een andere uitvoering van de slaapbank; is de slaapfauteuil. Slaapfauteuils zijn ruime fauteuils waarbij het matras, net als bij een slaapbank, onder het zitvlak is weggevouwen. Een slaapfauteuil is geschikt voor één persoon. Slaapfauteuils hebben een matrasmaat van (ongeveer) 90x200 centimeter.

Slaap loungebank
Een nieuw soort slaapbank is de ‘slaap loungebank’. Slaap loungebanken hebben in opgevouwen staat een chaise longue element, waardoor de bank zitmogelijkheden biedt aan meerdere personen.