Een landelijke woonkamer voor elk huis

Een landelijke woonkamer is een type woonkamer wat eigenlijk in elk huis valt in te passen. Het grote voordeel van landelijke meubels is namelijk dat ze in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Het is goed om je te beseffen wat je koopt met een landelijke woonkamer. We hebben de diverse onderdelen van deze woonstijl voor je op een rij gezet na advies te hebben gevraagd aan de interieurstylisten van Zitmaxx Wonen.

Hout in rechte belijningen

De tafels en kasten in een landelijke woonkamer zijn altijd van hout gemaakt. Dat hout is in rechte belijningen uitgevoerd waardoor een soort fusion is ontstaan tussen modern en klassiek. We hebben het dan ook over meubels die niet zozeer de toon zetten in een huis. Door het neutrale karakter van de meubels zal je de toon eerder zetten met de accessoires die je in je huis bijplaatst. De stijl en de accessoires vind je beiden terug in de winkels van Zitmaxx Wonen. Zo heb je gelijk een goed voorbeeld.

Accessoires in een landelijke woonkamer

Een woonkamer in deze stijl richt je in met accessoires die de stijl onderstrepen. Er wordt weinig gebruik gemaakt van kleuren maar wel veel van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan glas in een transparante kleur of een kleur zoals recycle glas groen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van pastel tinten die het geheel een romantisch uiterlijk geven.

Landelijke materialen

De materialen die in een landelijke woonkamer worden gebruikt zullen dus overwegend natuurlijke materialen zijn. Denk aan katoen en linnen voor de zitmeubelen en de bekleding ervan. De kleuren zullen vooral naturel kleuren en aarde kleuren zijn. Het geheel straalt een zekere rust uit waarmee voldoende valt te combineren. Wanneer jij goede voorbeelden wil van een landelijke woonstijl of een advies voor jouw eigen huis kan je hier uiteraard bij de adviseurs van Zitmaxx Wonen naar vragen. Zij kennen het assortiment en zullen je maar wat graag adviseren.

Terug naar boven