Wat is een goede stof voor een bank?

Voordat je een bank gaat aanschaffen is het goed om over de stof na te denken. De stof van de bank kan een groot verschil geven in de uitstraling van de bank. Zo kan een leren bank bijvoorbeeld heel stoer of mannelijk staan en een lichte bank van fluweel staat weer heel landelijk. Daarnaast hebben verschillende stoffen van de bank ook een verschillend effect op warmte en kou regeling of het schoonmaken van de bank. Maar wat is een goede stof voor een bank? Hierbij kun je kijken hoe vaak de bank wordt gebruikt en door wie. Deel je bijvoorbeeld elke dag de bank met de hond en katten? Dan kun je gaan voor een stof die je snel kunt afnemen. Ook wanneer je nog jonge kinderen hebt kun je beter kiezen voor een makkelijke stof waar je de vlekken snel van kunt verwijderen.

Zorg dat je bank geen krabpaal wordt

Iedereen is natuurlijk zuinig op zijn bank, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Een leren bank heeft een glad oppervlakte dus die maak je in een handomdraai weer schoon. Wat is een goede stof voor een bank als je katten in huis hebt? Katten hebben de neiging om hun nagels aan de bank te krabben. Zeker wanneer de bank van een ruwe stof is. Daarom is het ook bij katten aan te raden om te kiezen voor een leren bank of suède bank. Hier blijven de katten vaak vanaf waardoor jouw bank langer mooi blijft.

Een leren bank in huis

Een leren bank staat prachtig in een industriële woonkamer. In de warme zomermaanden kan een leren bank wel heel warm worden door de zon. Wanneer je goede zonwering hebt is dit natuurlijk geen enkel probleem. Ook heeft een leren bank de neiging om door de jaren heen iets te gaan verkleuren door de zon. Ook dit kun je meenemen wanneer je jezelf aanvraagt wat een goede stof voor een bank is. Hierin kun je dus kijken wat jouw wensen zijn en wat mooi past in de stijl van jouw woonkamer. Zitmaxx Wonen heeft een breed aanbod aan banken met diverse bekleding zodat je er altijd een vindt die bij jou past!

Terug naar boven