Het kopen van een bank

HANDLEIDING IN DUIDELIJKE STAPPEN

Het uitkiezen van een nieuw bankstel moet voor jou een leuke activiteit zijn. In de praktijk blijkt alleen dat dit nog weleens een lastige klus kan zijn. Veel mensen twijfelen welke bank het beste past bij hun woning en smaak. Door vooraf onderstaande vragen te beantwoorden wordt het een feestje om een nieuw bankstel uit te kiezen!1 Wat zijn de afmetingen van jouw woonkamer?

Meet vooraf de maten van jouw woonkamer op. Hou hierbij ook rekening met de ramen en deuren. Wanneer jij het bankstel voor het raam wilt plaatsen kun je het best kiezen voor een lage rugleuning. Komt de bank tegen de muur dan kan de rugleuning weer hoger. Soms heb jij meteen al een plek in gedachte waar de bank moet komen te staan, zo niet dan kunnen onze verkoopadviseurs jou hierbij helpen aan de hand van de tekening van de woonkamer.

2 Voor hoeveel personen is de bank?

Bankstellen zijn er in diverse afmetingen en opstellingen. Uit hoeveel personen bestaat jouw gezin? Hoeveel zitplekken moet de bank in ieder geval hebben? Misschien ben je met zijn tweeën, maar vinden jullie het belangrijk om beide languit op de bank te kunnen liggen. Met zijn tweeën kan een 2-zits ook groot genoeg zijn. Deze bankstellen zijn weer leuk te combineren met een fauteuil. Voor grote gezinnen zijn hoekbanken of u-banken en stuk praktischer.

3 Welke stof en kleur moet het nieuwe bankstel krijgen?

Wellicht wil jij dat het nieuwe bankstel perfect past bij het huidige interieur, maar het kan ook zijn dat je toch eens wilt gaan voor een nieuwe stijl. Bedenk van te voren welke kleur het best bij jouw woonkamer gaat passen. Wanneer je kiest voor print heb je meteen een nieuwe eyecatcher. Je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur en het bankstel opfleuren met accessoires. Met deze accessoires kun je ook makkelijk een andere stijl creëren.

Ook de kwaliteit van de stof is belangrijk om over na te denken. Vind je het belangrijk dat de stof makkelijk schoon te maken is? Moet de stof lang mooi blijven of vind je het niet erg als er slijtage te zien is? Met kinderen zijn lichte kleuren minder praktisch, omdat hierop vlekken goed te zien zijn. De haren van huisdieren zijn juist weer goed te zien op donkere stoffen. Naast stof kun je ook nog kiezen voor kunstleder of rundleder. Leder geeft jouw bank een stoere uitstraling.

4 Waarvoor gaat de bank het meest gebruikt worden?

Is het voor jou belangrijk om op de nieuwe bank lekker te kunnen relaxen of juist goed te kunnen zitten om een boek te lezen? Voor een echt plofbank kun je kijken naar banken met losse kussens en een diepe zit. Terwijl banken met een kortere zitdiepte en vaste kussens vaak weer een stuk steviger zijn.

Om deze laatste vraag te beantwoorden is het vooral erg belangrijk om een keer te komen proefzitten in onze showroom!

 

Bekijk hier alvast onze complete collectie banken.