Sofa

Een sofa is een gestoffeerd zitmeubel met een rugleuning. Het woord sofa wordt met name in het Engels gebruikt. In Nederland zeggen we over het algemeen gewoon zitbank. Toch gebruiken we de terminologie sofa nog regelmatig, vaak voor een meer exclusieve of luxe zitbank. De meest bekende is wel de Chesterfield sofa. Kenmerkend aan deze sofa is het terugkerend ruitenpatroon in de leuning en zitting, waarbij knopen in het leer zijn gecapitonneerd. Ook loveseats en chaise longues worden door ons vaak als sofas aangeduid.


Zitbanken en sofas kopen

Bij Zitmaxx Wonen vind je een uitgebreid aanbod aan zitbanken van de beste kwaliteit. We hebben banken in alle soorten en uitvoeringen. Van loungebanken en hoekbanken tot aan complete woonprogramma. Al onze banken zijn leverbaar in verschillende kleuren, materialen en maten. Zo is er altijd wel een exemplaar te vinden die voldoet aan jouw wensen.

Vind jouw ideale sofa

Om de sofa of bank van jouw keuze te vinden in ons uitgebreide aanbod, kan je de keuzeopties filteren. Deze filteroptie vind je aan de kolom aan de linkerzijde van deze pagina. Geef bijvoorbeeld je maximale prijs op of selecteer op afmeting of gewenste kleur. Op deze manier vind je snel jouw ideale bank. Bestel je meubels voordelig en snel online via onze website, of kom langs in onze winkel in Ter Aar.
Terug naar boven